Bedankt voor het bezoeken van onze website.

Let op: Yelza is momenteel niet operationeel. Alle informatie op de gehele website is uitsluitend bedoeld voor testdoeleinden en vormt geen uitnodiging om gebruik te maken van de aankomende diensten van Yelza. Door onze website te bezoeken, erkent u dat de gepresenteerde informatie niet bindend is met betrekking tot Yelza, en de beschreven diensten nog niet beschikbaar zijn.

Publicatiedatum: 01 juni 2023
|
Auteur: Redactie Yelza

Kunstmatige intelligentie is een vorm van technologie die steeds meer geïntegreerd wordt in onze dagelijkse gewoonten en de trend groeit steeds verder. In feite beschouwt een groot aantal beleggers kunstmatige intelligentiebedrijven als een investeringsmogelijkheid.

Wat is kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie of AI wordt gedefinieerd als het vermogen van programma's en / of machines om dezelfde mogelijkheden te presenteren als mensen. Deze vaardigheden omvatten, maar zijn niet beperkt tot: redeneren, leren, creativiteit en het vermogen om te plannen.

Door middel van kunstmatige intelligentie hebben technologische systemen betrekking op de omgeving en handelen ze voor een specifiek doel door middel van een systeem van gegevensverzameling, -verwerking en -respons.

Deze AI-systemen hebben de mogelijkheid om autonoom te werken en hun gedrag aan te passen op basis van de effecten van eerdere acties.

De soorten kunstmatige intelligentie kunnen worden ingedeeld in:

De Britse AI-push van $ 1,4 miljard

Groot-Brittannië is een van de landen die een grote interesse in de technologie hebben getoond, omdat het zijn toekomstige plaats in de wereld wilt veilig stellen.

Het sluit zich aan bij China en de Verenigde Staten, die grote hoeveelheden kapitaal hebben geïnvesteerd in de technologie, die klaar is om verschillende sectoren te revolutioneren en de efficiëntie te verbeteren.

Amerikaanse techreuzen, Europese telecombedrijven, maar ook Japanse durfkapitalisten en de Britse regering hebben allemaal de handen ineengeslagen om de Chinese ambities tegen te gaan.

De groep heeft in totaal $ 1,4 miljard aan investeringen gefinancierd terwijl ze verschillende toepassingen voor de technologie onderzoeken bij de ontwikkeling van efficiëntere en toegankelijkere producten en diensten.

Verhoogde investeringen in AI hebben bijgedragen aan de hernieuwde interesse in machine learning aandelen, terwijl de technologie blijft evolueren, wat opwindende innovaties stimuleert.

Gezien het feit dat AI vandaag de dag een van de grootste commerciële kansen voor bedrijven biedt, moeten bedrijven op het gebied van kunstmatige intelligentie sterke interesse blijven wekken bij investeerders over de hele wereld.

Weten in welk AI-bedrijf u moet investeren, kan echter een uitdaging zijn, aangezien het een ingewikkelde industrie is.

Er zijn verschillende dingen waar men op moet letten om de beste AI-aandelen te vinden.

AI-bedrijven verkopen geen producten of diensten zoals andere bedrijven dat wel doen. In plaats daarvan ontwikkelen AI-gerichte bedrijven systemen die ze gebruiken om hun interne activiteiten te verbeteren.

Dergelijke bedrijven ontwikkelen ook platforms om verschillende technologieën te perfectioneren.

Wat te overwegen bij het beleggen in AI-aandelen

Voordat u besluit om in AI-aandelen te beleggen, is er een aantal punten die men in gedachten moet houden. Dit zijn de belangrijkste aspecten waarmee beleggers en handelaren rekening moeten houden:

Risico's verbonden aan kunstmatige intelligentie aandelen

DeepMind, een bedrijf dat nu eigendom is van Google, ondervond bijvoorbeeld problemen in 2016 vanwege grote publieke controverse rond zijn regelingen voor het delen van gegevens met de Britse National Health Service.

Hoe meer praktische problemen een kunstmatig AI-bedrijf van plan is op te lossen, hoe meer risicoblootstelling een belegger krijgt.

AI-bedrijven die hun activiteiten beperken tot een specifiek segment met beperkte problemen, zijn misschien wel de beste om in te investeren, omdat ze een betere kans hebben om in een bepaalde behoefte te voorzien.

Het zit allemaal in de niche.

Deze focus stelt hen in staat om hun product betrouwbaarder te leveren en een betere kans te hebben om aanzienlijke rendementen en hogere aandeelhouderswaarde te genereren.

Beleggers en handelaren moeten altijd risicobeheerstrategieën implementeren om de risico's die gepaard gaan met beleggingen en transacties effectief te beheren.

Kies een branche die specifiek is voor AI-aandelen

De gezondheidszorgsector is ook klaar om veel te profiteren, omdat AI zal worden gebruikt voor ziektediagnose en patiëntenzorg, en het zal ook worden gebruikt bij de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen.

AI-bedrijven met blootstelling op deze twee fronten zouden sterke interesse moeten blijven wekken bij institutionele beleggers, gezien hun solide lange termijn vooruitzichten.

Big Data in kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie draait om data, die fungeert als de brandstof voor het aansturen van AI-systemen.

Een AI-bedrijf met een unieke dataset heeft een betere kans om zich in de hoogste mate te ontwikkelen in termen van in klasse AI-systemen die aanzienlijke waarde kunnen genereren.

Google, bijvoorbeeld, als de grootste zoekmachine, heeft blootstelling aan enorme hoeveelheden gegevens die het kan gebruiken om unieke AI-systemen te bedenken.

Amazon is een ander bedrijf dat perfect gepositioneerd is om de winkelpatronen van mensen te volgen en unieke AI-systemen te bedenken, gezien de hoeveelheid gegevens die ze bezitten.

Wat zijn interessante artificial intelligence aandelen in 2023?

Om inzicht te krijgen in de kunstmatige intelligentie sector, is het goed om te weten dat er verschillende soorten bedrijven zijn en dus verschillende AI-aandelen die u kunt kopen.

Techreuzen met enorme operaties die directe interactie met mensen met zich meebrengen, zijn in dit geval enkele van de meest logische.

Deze omvatten enkele van de meest bekende technologie-aandelen:

Google aandelen (GOOG)

Amazon aandelen (AMZN)

IBM aandelen (IBM)

Microsoft aandelen (MSFT)

Meta aandelen - voorheen Facebook (FB)

Ten tweede zijn er tal van bedrijven die ofwel opkomende bedrijven zijn, of al voor de lange termijn bestaan, maar nu de bedrijfsfocus verleggen naar Artificiële Intelligentie.

Op het gebied van transport, medisch, productiviteit, onder andere, zijn er een select aantal die vooral aan populariteit en reputatie winnen als hoogwaardige Artificiële Intelligentie aandelen.

Houd er rekening mee dat de gekozen aandelen worden geselecteerd op basis van de methodologie van de auteur. We bespreken er hieronder een aantal:

DocuSign, Inc (DOCU)

Palantir Technologies Inc (PLTR)

C3.ai aandelen (AI)

 

AI Medische Aandelen

De medische industrie zal naar verwachting een van de industrieën zijn die het meest profiteert van AI.

Hieronder staan enkele van de meest besproken medische AI-aandelen:

Medtronic PLC aandelen (MDT)

Nvidia aandelen (NVDA)

Google aandeel (GOOG)

Interessante AI ETF's?

AI ETF's zijn fondsen die beleggen in bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van producten en diensten, gebaseerd op kunstmatige technologie.

Hieronder geven we een overzicht van AI ETF CFD's om in te beleggen:

Zijn AI-aandelen een goede investering?

De ontwikkeling van AI bevindt zich nog in een relatief ontluikende fase.

Om die reden kan het enige tijd duren voordat men in staat is om een aanzienlijke hoeveelheid rendement uit AI-aandelen terug te verdienen.

Het bepalen van de omvang van de AI-markt is lastig; de marktomvang staat echter klaar om exponentieel te groeien met de integratie van de technologie in verschillende sectoren.

 

 

Deze gegevens bieden aanvullende informatie met betrekking tot alle analyses, schattingen, prognoses, prognoses, marktevaluaties, wekelijkse vooruitzichten of andere soortgelijke beoordelingen of informatie (hierna "Analyse") gepubliceerd op de website van Yelza BV. Let goed op het volgende voordat u investeringsbeslissingen neemt:

  1. Dit is een marketingcommunicatie. De inhoud wordt alleen voor informatieve doeleinden gepubliceerd en mag in geen geval worden opgevat als beleggingsadvies of aanbeveling. Het is niet opgesteld in overeenstemming met de wettelijke vereisten die bedoeld zijn om de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied te bevorderen, en het is niet onderworpen aan enig verbod op handel voorafgaand aan de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied.
  2. Elke investeringsbeslissing wordt door elke klant zelf genomen, terwijl de publicist niet verantwoordelijk is voor enig verlies of enige schade die voortvloeit uit een dergelijke beslissing, al dan niet gebaseerd op de inhoud.
  3. De analyse is opgesteld in samenwerking met een onafhankelijke bijdrager en marktanalist hierna "auteur" op basis van persoonlijke schattingen.
  4. Hoewel alle redelijke inspanningen worden gedaan om ervoor te zorgen dat alle bronnen van de inhoud betrouwbaar zijn en dat alle informatie zoveel mogelijk op een begrijpelijke, tijdige, nauwkeurige en volledige manier wordt gepresenteerd, kan Yelza BV de juistheid of volledigheid niet garanderen van alle informatie in de analyse.
  5. Elk soort eerdere of gemodelleerde prestatie van financiële instrumenten die in de inhoud wordt vermeld, mag niet worden opgevat als een expliciete of impliciete belofte, garantie of implicatie door Yelza BV voor toekomstige prestaties. De waarde van het financiële instrument kan zowel stijgen als dalen en het behoud van de vermogenswaarde is niet gegarandeerd.