Bedankt voor het bezoeken van onze website.

Let op: Yelza is momenteel niet operationeel. Alle informatie op de gehele website is uitsluitend bedoeld voor testdoeleinden en vormt geen uitnodiging om gebruik te maken van de aankomende diensten van Yelza. Door onze website te bezoeken, erkent u dat de gepresenteerde informatie niet bindend is met betrekking tot Yelza, en de beschreven diensten nog niet beschikbaar zijn.

AMX: Amsterdam Midkap Index

De Amsterdam Midkap Index, ook wel bekend als de AMX, is een beursindex in Nederland. Het vertegenwoordigt een selectie van middelgrote Nederlandse bedrijven die een cruciale rol spelen in de economie van het land. Als een afspiegeling van de bredere markt biedt de AMX beleggers en handelaren een waardevol inzicht in de prestaties van deze specifieke categorie aandelen.

Wat is de AMX?

De AMX is een aandelenindex die wordt samengesteld door Euronext Amsterdam, de belangrijkste effectenbeurs in Nederland. De index vertegenwoordigt de prestaties van de 25 meest verhandelde Nederlandse aandelen buiten de AEX-index. Deze aandelen hebben een gemiddelde beurswaarde die hoger is dan die van aandelen in de AScX-index, maar lager dan die van aandelen in de AEX-index.

De AMX is, na de AEX, een belangrijke graadmeter voor de Nederlandse aandelenmarkt en wordt beschouwd als een barometer voor de prestaties van middelgrote Nederlandse bedrijven. Het biedt beleggers en analisten inzicht in de prestaties van deze specifieke categorie aandelen en kan helpen bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

Fondsen die onder de AMX vallen

De AMX-index bestaat uit 25 aandelen, maar de samenstelling kan periodiek veranderen op basis van verschillende criteria, zoals marktkapitalisatie en handelsvolume. Hier zijn enkele voorbeelden van bekende fondsen die onder de AMX vallen:

  1. Galapagos: een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek naar behandelingen voor ernstige ziekten zoals reuma en taaislijmziekte.
  2. Aperam: een producent van roestvrij staal en speciale legeringen. Het bedrijf levert producten aan verschillende industrieën, waaronder de auto-, energie- en bouwsector.
  3. Boskalis: een internationaal opererend maritiem dienstverleningsbedrijf. Het bedrijf biedt diensten aan op het gebied van baggeren, zeetransport en maritieme infrastructuur.
  4. Flow Traders: een technologiegedreven handelsbedrijf dat gespecialiseerd is in het verhandelen van exchange-traded funds (ETF's) en andere financiële instrumenten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van fondsen die onder de AMX vallen. Andere bekende namen zijn onder andere OCI, PostNL, SBM Offshore en Vopak. De samenstelling van de AMX kan in de loop der tijd veranderen, afhankelijk van de prestaties en de marktwaarde van de individuele fondsen.

Conclusie

De AMX is een belangrijke aandelenindex in Nederland die de prestaties van middelgrote Nederlandse bedrijven vertegenwoordigt. Het biedt beleggers inzicht in de prestaties van deze specifieke categorie aandelen en kan helpen bij het nemen van beleggingsbeslissingen. Met 25 fondsen die onder de AMX vallen, waaronder bekende namen zoals ABN AMRO, Galapagos, Aperam, Boskalis en Flow Traders, vertegenwoordigt de index een breed scala aan sectoren en industrieën. 

Ben je geïnteresseerd in investeren in de AMX of andere fondsen? Wacht niet langer en begin vandaag nog met beleggen via Yelza. Bereik je financiële doelen en optimaliseer je beleggingen. Samen gaan we naar succes op de beleggingsmarkt. Aarzel niet en begin je beleggingsreis met Yelza!

See more rates

Weekly newsletter

No spam. Just the latest releases and tips, interesting articles, and exclusive interviews in your inbox every week.

Waar wacht je nog op?

Open nu een account bij Yelza!

Rekening openen
Over Yelza 05 09 2022 Min.Jpg