Bedankt voor het bezoeken van onze website.

Let op: Yelza is momenteel niet operationeel. Alle informatie op de gehele website is uitsluitend bedoeld voor testdoeleinden en vormt geen uitnodiging om gebruik te maken van de aankomende diensten van Yelza. Door onze website te bezoeken, erkent u dat de gepresenteerde informatie niet bindend is met betrekking tot Yelza, en de beschreven diensten nog niet beschikbaar zijn.

Periodiek beleggen met de Yelza app

Ben je op zoek naar een manier om op een consistente en gestructureerde manier te beleggen? Wil je je vermogen laten groeien en financiële vrijheid bereiken? Dan is periodiek beleggen misschien de juiste strategie voor jou. Bij Yelza maken we het eenvoudig en gemakkelijk voor je om periodiek te beleggen.

 

Wat is periodiek beleggen?

Periodiek beleggen, ook wel bekend als systematisch beleggen, is een strategie waarbij je op regelmatige basis een vast bedrag investeert in financiële instrumenten zoals aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. In plaats van in één keer een groot bedrag te beleggen, spreid je je investeringen over een langere periode. Dit heeft verschillende voordelen die we hieronder zullen bespreken.

Bij Yelza kun je maandelijks beleggen, tweewekelijks of zelfs wekelijks. Wat je kiest ligt aan je eigen wensen en mogelijkheden. Dit is allemaal eenvoudig in te stellen in de app. Heb je vragen hierover? Neem contact op met onze klantenservice.

Voordelen van periodiek beleggen

  • Spreiding van risico: Door regelmatig te beleggen, profiteer je van de zogenaamde "dollar-cost averaging" methode. Dit betekent dat je zowel koopt wanneer de prijzen hoog zijn als wanneer ze laag zijn. Hierdoor spreid je je risico en vermindert het effect van schommelingen op de financiële markten.
  • Gemak en discipline: Periodiek beleggen helpt je een discipline te ontwikkelen als belegger. Je stelt een vast bedrag in dat je regelmatig kunt missen en automatiseert je investeringen. Dit zorgt voor consistentie en voorkomt impulsieve beslissingen op basis van korte-termijn marktbewegingen.
  • Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Met periodiek beleggen heb je de flexibiliteit om je investeringen aan te passen aan veranderende omstandigheden. Je kunt het investeringsbedrag verhogen of verlagen, afhankelijk van je financiële situatie en doelen. Dit maakt het een geschikte strategie voor zowel beginnende beleggers als ervaren investeerders.
  • Compounding-effect: Door regelmatig te beleggen en je rendementen te herinvesteren, profiteer je van het compounding-effect. Je vermogen groeit exponentieel na verloop van tijd, aangezien de winst op je investeringen ook weer rendement genereert.
  • Dollar-cost averaging: Het principe van dollar-cost averaging zorgt ervoor dat je gemiddeld genomen een betere prijs betaalt voor je beleggingen. Je koopt meer eenheden wanneer de prijzen laag zijn en minder eenheden wanneer de prijzen hoog zijn.

Potentiële opbrengsten van periodiek beleggen

Hoewel de exacte opbrengsten van periodiek beleggen afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de gekozen beleggingsinstrumenten en marktomstandigheden, heeft deze strategie het potentieel om aanzienlijke rendementen op lange termijn te genereren. Het compounding-effect, gecombineerd met het feit dat je op verschillende marktniveaus investeert, kan je beleggingsportefeuille gestaag doen groeien.

Het is belangrijk op te merken dat beleggen altijd risico's met zich meebrengt en dat rendementen niet gegarandeerd zijn. Het is verstandig om je beleggingsdoelen, risicobereidheid en de kenmerken van de gekozen beleggingsinstrumenten te evalueren voordat je begint met periodiek beleggen.

Start vandaag nog met periodiek beleggen

Klinkt periodiek beleggen als iets voor jou? Download vandaag nog de Yelza app en ga aan de slag met het opbouwen van je beleggingsportefeuille.

Met gebruiksvriendelijke tools en deskundig advies staan we klaar om je te begeleiden op je beleggingsreis. Begin vandaag nog met periodiek beleggen en maak een stap richting een financieel gezonde toekomst.

Wekelijkse nieuwsbrief

Gewoon de laatste ontwikkelingen, tips, interessante artikelen, en exclusieve interviews, wekelijks in uw inbox. Geen spam.

Waar wacht je nog op?

Open nu een account bij Yelza!

Rekening openen
Over Yelza 05 09 2022 Min.Jpg